De vele soorten Afrikaanse stoffen

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

De vele soorten Afrikaanse stoffen

8 april 2020

De afgelopen jaren heb ik mijn Afrikaanse stoffen vooral gekocht in Ghana, of hier in Nederland bij Vlisco. Het waren altijd de welbekende Afrikaanse waxprints. Ik vind ze prachtig en je kan deze Afrikaanse prints voor zoveel ontwerpen gebruiken omdat ze bijna altijd van 100% katoen zijn. Maar een aantal jaren geleden ben ik erachter gekomen dat de origine van deze Afrikaanse printen helemaal niet zo Afrikaanse zijn.

Eén van mijn favoriete Afrikaanse print merken, Woodin, blijkt onderdeel te zijn van de Vlisco groep. En een ander favoriet merk van mij, Hi Target, is van Chinese makerij. Ondanks dat de print, de kleuren en de patronen eigen zijn gemaakt door het Afrikaanse continent wil ik ook met andere, minder bekende, Afrikaanse stoffen aan de slag gaan. Stoffen van Afrikaanse origine en/of makerij.

Bogolan uit Mali

Maar waar vind je die? Niet hier in Nederland. En zo plande ik eind vorige jaar een reis voor maar liefst twee maanden naar het Afrikaanse continent. Niet voor alleen business, maar ook voor pleasure omdat het de perfecte aangelegenheid was om vriendinnen uit mijn studententijd te bezoeken.

Kente uit Ghana

Mijn reisprogramma:

Nigeria
Ghana
Botswana
Zambia
Tanzania

Faso Dan Fani uit Burkina Faso

Missie? In ieder land op zijn minst twee setjes Afrikaanse stoffen kopen. Als het even kan van een kleine (vrouwelijke) ondernemer. Voor vertrek heb ik geprobeerd mij zoveel als mogelijk in te lezen in de andere Afrikaanse stoffen soorten. Waar zijn ze te koop? Welke winkeltjes kan ik het beste bezoeken om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. En als extra hulplijn had ik natuurlijk mijn vriendinnen, maar hashtags en diverse Afrikaanse mode- en reisaccounts op Instagram waren anders ook een goede informatiebron.

Adire stof uit Nigeria

In mijn volgende blogs neem ik je mee naar de diverse soorten Afrikaanse stoffen. De Adire uit Nigeria komt als eerste aanbod.

Liefs,
Simone

 

© 2017 - 2021 De mooiste handgemaakte accessoires van Afrikaanse stoffen vind je hier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel